NavMenu

Izmenjen projekat i dodatna sredstva za sanaciju bedema Niške tvrđave - Nova javna nabavka tokom marta 2019.

Izvor: Niške vesti Sreda, 06.03.2019. 19:20
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/stoyanh)
Nakon dve neuspele javne nabavke za sanaciju bedema Niške tvrđave, zbog znatno viših ponuđenih cena od raspoloživih sredstava, Zavod za zaštitu spomenika kulture promenio je inicijalni projekat, a Grad je izdvojio dodatnih 11 miliona dinara, rekao je na Gradskom veću Milan Ranđelović, načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

- U konsultaciji sa Zavodom došli smo do zaključka da se u ovoj fazi realizacije projekta, shodno planiranim i odobrenim sredstivma, odustane od uređenja sektora 5, odnosno dela koji je istočno od mosta ka tehničkim fakultetima i to je jedina izmena u projektu što se tiče radova u ovoj fazi - rekao je Milan Ranđelović.

On je dodao da je druga izmena neophodno povećanje učešća Grada za 11 miliona dinara.

- Nadamo se da će se nakon sledeće javne nabavke projekat i realizovati, uz učešće Grada sa nešto manje od 85 miliona dinara i sufinansiranje od strane Ministarstva privrede sa 40 miliona, koliko je inicijalno i bilo planirano - istakao je Ranđelović.


Ranđelović je naveo da će radovi obuhvatati arheološka iskopavanja i uređenje bedema u zapadnom delu Tvrđave, kao i postavljanje staza za šetanje.

- Javnu nabavku pokreće Ministarstvo privrede. Ja očekujem da se tokom marta ponovo pokrene posupak javne nabavke, što bi omogućilo da se početkom juna krene sa radovima i da se oni izvedu tokom leta - poručio je Ranđelović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.