Izvor: Južne vesti | Sreda, 14.11.2018.| 12:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Propao tender za rekonstrukciju bedema Niške tvrđave, raspisan novi

Umesto da restauracija bedema Niške tvrđave bude završena do kraja 2018. godine, kako je najavljivano, pitanje je da li će do tada radovi uopšte i početi. Naime, kako kaže direktor Kancelarija za lokalni razvoj i projekte (KLERP) Milan Ranđelović, tender za tvrđavu je propao, pa je pre nekoliko dana raspisan novi, prenosi portal Južne vesti.

Zimske šetnje po zidinama Niške tvrđave ni ove godine neće biti bezbedne, jer sređivanje bedema i pravljenje novih staza, koje je trebalo da počne oktobra i bude završeno do kraja decembra, još nije ni na vidiku.

Razlog za to je, objašnjava Ranđelović, tender Ministarstva privrede koji je propao, jer se na njega javio samo jedan ponuđač sa previsokom cenom.

Bila je jedna nabavka koja je propala, jer je jedina ponuda koja je stigla prevazilazila predviđeni iznos za realizaciju nabavke. Ovih dana je ponovo raspisana nova javna nabavka. Pod uslovom da ovog puta nabavka bude uspešna, da se niko ne žali, da se zaključi ugovor, realno je da to bude do kraja godine - navodi Ranđelović.

Novi tender je raspisan početkom novembra, a detalje možete videti OVDE.

Podsetimo, kompletno uređenje bedema i izgradnja staza bi trebalo da košta oko 113 miliona dinara, a od tog novca 40 miliona plaća Ministarstvo privrede, dok ostatak daje Grad Niš.

Inače, projekat Uređenje i revitalizacija Niške tvrđave je urađen još 2013. godine, a prema tom planu do 2023. bi ovaj istorijski spomenik i simbol Niša trebalo da dobije potpuno novi sjaj. Dosad su urađeni "dekorativni radovi" poput rekonstrukcije javnog toaleta, staza, zelenila i osvetljenja, a ulepšana je i Letnja pozornica.

Novo ruho dobilo je i popularno Rovče koje je trenutno zaključano i ne radi, kako kažu nadležni, zbog zimske sezone.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.