NavMenu

Gornji Milanovac uskoro dobija modernu pristupnu saobraćajnicu i kružni tok

Izvor: Glas zapadne Srbije Sreda, 20.02.2019. 19:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: rasika108/shutterstock.com)Ilustracija
Na sastanku sa ministarkom građevine, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, predsednik opštine Gornji Milanovac,Dejan Kovačević dogovorio je realizaciju bitnih infrastrukturnih projekata.

Prema njegovim rečima, počela je izrada projektne dokumentacije za izgradnju pristupne saobraćajnice na auto - put, a kako navodi, završetak bi trebalo da bude do kraja 2019.

- Nadam se da ćemo sve to uspeti završiti do kraja ove godine, kako bi na proleće 2020. konačno počeli sa radovima, za koje je planirano da traju godinu dana. Nakon toga Gornji Milanovac dobiće modernu pristupnu saobraćajnicu.

Inače, kako je Kovačević rekao, samo izrada projektne dokumentacije iznosiće oko 70 miliona dinara, a vrednost celog projekta je više od 700 miliona dinara. Sve troškove snosiće ministarstvo saobraćaja.

On ističe da je sa ministarkom Mihajlović dogovorena i rehabilitacija regionalnog puta od Gornjeg Milanovca ka Šilopaju.

- Taj pravac je jedna od najkritičnijih regionalnih deonica na našoj teritoriji i uspećemo da uradimo nekoliko kilometara puta ove godine, a uradićemo i kružni tok kod marketa Idea, kako bi se saobraćaj rasteretio i ubrzao - izjavio je Kovačević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.