NavMenu

Novi CT aparat u Somboru - U toku priprema za izgradnju novog bloka bolnice

Izvor: RTV Petak, 01.02.2019. 08:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: zlikovec/shutterstock)Ilustracija
U renoviranom odeljenju Opšte bolnice Dr Radivoj Simonović u Somboru počeo je da radi novi CT aparat. Ovaj važan medicinski skener bolnica je dobila na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, koji je zdravstvenoj ustanovi dodelio sredstva za nabavku novog sistema za kompjuterizovanu tomografiju, CT – 16 "slajsnog" skenera.

Zbog čestih kvarova starog aparata u somborskoj opštoj bolnici stvarale su se liste čekanja, ali i dodatni troškovi, pa su ovi problemi otklonjeni upravo nabavkom novog. S obzirom na to da ovoj ustanovi gravitira oko 190 hiljada stanovnika iz 37 naseljenih mesta, Pokrajinska vlada izdvojila je 33 miliona dinara za kupovinu novog CT aparata, namenjenog za dijagnostičke procedure, za sve građane Zapadnobačkog okruga.

Novi 16-slajsni skener sa svom pratećom opremom i adekvatnim softverskim paketom, omogućuje najsavremeniju dijagnostiku za pacijente.

Prilikom posete somborskoj bolnici, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković podsetio je da je Pokrajinska vlada u poslednje dve godine za nabavku nove medicinske opreme i infrastrukturne radove u ovoj bolnici izdvojila 147 miliona dinara, čime su smanjene liste čekanja za mnoge dijagnostičke procedure i operacije.

Takođe, u toku su sve pripremne radnje za početak sveobuhvatne rekonstrukcije i adaptacije postojećih objekata, tako da ovu bolnicu uskoro očekuju i ozbiljni građevinski radovi.

- Ozbiljni infrastrukturni projekti su u pripremi za kraj ove i početak naredne godine i ako nastavimo ovim tempom somborska bolnica biće institucija za primer na mapi zdrasvtenih ustanova - rekao je dr Dragan Rastović, direktor Opšte bolnice Dr Radivoj Simonović u Somboru.

- Zajedno smo i u realizaciji projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog bloka somborske bolnice - saopštila je Dušanka Golubović, gradonačelnica grada Sombora.

U bolnici ističu da čekanja više neće biti, jer će u funkciji biti i novi i stari CT aparati, pa će to omogućiti da se pregleda oko 30 pacijenata dnevno.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.