NavMenu

Besplatan "Telenor Internet" u parku kod Vukovog spomenika u Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 03.06.2009. 15:11
Komentari
Podeli

Ćel Morten Jonsen i Dragan ĐilasĆel Morten Jonsen i Dragan Đilas

Park kod Vukovog spomenika prvi je beogradski park koji je ove godine dobio besplatan "Telenor Internet" koji će građani moći besplatno da koriste naredne dve godine, saopšteno je iz "Telenora".

Zahvaljujući saradnji kompanije "Telenor" i Skupštine grada Beograda, u nekoliko gradskih parkova biće obezbeđen besplatan internet, a sledeći su parkovi "Proleće" i "Skejt park" na Novom Beogradu.

Tokom ove godine, internet parkovi biće otvoreni i u Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Čačku i Novom Sadu, gde će besplatan internet biti dostupan, najavljeno je iz "Telenora".

Srbija je u junu prošle godine dobila svoj prvi Internet park u istoriji, kada je "Telenorov" signal u Studentskom parku omogućio brzi internet na otvorenom. Posle Beograda, internet parkove dobili su i stanovnici Novog Sada, Niša, Kraljeva i Kragujevca.

"Telenorov" 3G signal, koji obezbeđuje brz Internet, danas stiže do gotovo 45% stanovnika Srbije u više od 200 gradova i manjih mesta.

Internet park kod Vukovog spomenika danas (3. jun 2009. godine) su otvorili Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, i Ćel Morten Jonsen, generalni direktor "Telenora" u Srbiji.

- Dostupnost Interneta i informatička pismenost već su godinama kriterijumi razvijenosti jednog društva. Želimo da verujemo da "Telenor" u Srbiji projektima poput ovog doprinosi da se Srbija ubrzano priključi grupi razvijenih zemalja i po ovim kriterijumima - rekao je Ćel Morten Jonsen, generalni direktor "Telenora" u Srbiji.

Kompanija "Telenor" pripremila je idejna rešenja za svaki park pojedinačno, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju.

Grad Beograd će, uz podršku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, JKP "Zelenilo Beograd" i Uprave za energetiku, obezbediti da parkovi budu dobro osvetljeni, a javne površine uređene.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.