Izvor: Pregled | Utorak, 20.09.2005.| 10:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Droga Kolinska postala vlasnik 75% akcija firmi Grand prom i Soko Štark BeogradPosle ove transakcije menadžment Grand proma nastavlja da radi u istom sastavu, a ništa se neće menjati ni u upravljanju poslovima niti planovima.

Slovenačka kompanija postala je 16.09 vlasnik 75% akcija najvećeg proizvođača pržene kafe u Srbiji Grand proma (Grand kafa). Za kupovinu ovih akcija Droga Kolinska je uplatila 52,5 mil EUR, od čega 7 mil EUR u obliku deonica udruženog preduzeća. Dosadašnji vlasnik Grand proma Slobodan Vučićević postao je jedan od najvećih deoničara Droge Kolinske, a slovenci postaju i vlasnici 75% akcija u konditorskoj industriji Sok oŠtark.

Grand prom eće u celini preuzeti vođenje poslovne grupe Droga KOlinska na tržištima SCG, BiH i Makedonije, a Vučićević će biti postavljen na funkciju izvršnog direktora grupe Droga Kolinska za tržište Jugoistočne Evrope.

Vučićević je bio jedan od najozbiljnijih kupaca za akcije firme Centroproizvod. Kako je nedavno transakcija sudski oborena, moguće je da će se Vučićevićeva ponuda obnoviti.

Nova grupa se priprema i za širenje na istok, pogotovu na Rusiju, gde proizvodi iz Srbije idu bez carina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.