Izvor: eKapija | Subota, 24.11.2018.| 14:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Kladovu počeo sa radom Informacioni centar za mobilnost

U Kladovu je u petak, 23. novembra, počeo sa radom Informacioni centar za mobilnost koji radi u sklopu Turističkog Info centra. Informacioni centar za mobilnost su zajednički uspostavili Turistička organizacija opštine Kladovo i RARIS.

Informacioni centar za mobilnost će pomoći da se turisti i meštani u regionu Đerdapa kreću onim vidovima transporta koji imaju minimalni negativni uticaj na životnu sredinu.

Informacioni centar za mobilnost će pružati turistima sve informacije u vezi sa za održivi transport, uključujući redove vožnje u javnom prevozu, informacije o prevoznicima, biciklizmu i sve druge relevantne informacije vezane za održivu mobilnosti.

Informacioni centar za mobilnost je uspostavljen u okviru projekta Transdanube.Pearls (Biseri TransDunava) - Mreža za održivi transport duž Dunava, koji se realizuje u okviru Dunavskog Programa a finansira od strane Evropske Unije.

Projekat vodi Austrijska agencija za zaštitu životne sredine, u njemu učestvuje 15 organizacija iz 9 zemalja. Partneri u projektu iz Srbije su RARIS (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije) i DCC (Dunavski centar za kompetenciju).

Pridruženi strateški partneri iz Srbije na projektu su Ministarstvo životne sredine, Razvojna Agencija Srbije i opština Kladovo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.