NavMenu

U Kladovu počeo sa radom Informacioni centar za mobilnost

Izvor: eKapija Subota, 24.11.2018. 14:48
Komentari
Podeli
U Kladovu je u petak, 23. novembra, počeo sa radom Informacioni centar za mobilnost koji radi u sklopu Turističkog Info centra. Informacioni centar za mobilnost su zajednički uspostavili Turistička organizacija opštine Kladovo i RARIS.

Informacioni centar za mobilnost će pomoći da se turisti i meštani u regionu Đerdapa kreću onim vidovima transporta koji imaju minimalni negativni uticaj na životnu sredinu.

Informacioni centar za mobilnost će pružati turistima sve informacije u vezi sa za održivi transport, uključujući redove vožnje u javnom prevozu, informacije o prevoznicima, biciklizmu i sve druge relevantne informacije vezane za održivu mobilnosti.

Informacioni centar za mobilnost je uspostavljen u okviru projekta Transdanube.Pearls (Biseri TransDunava) - Mreža za održivi transport duž Dunava, koji se realizuje u okviru Dunavskog Programa a finansira od strane Evropske Unije.


Projekat vodi Austrijska agencija za zaštitu životne sredine, u njemu učestvuje 15 organizacija iz 9 zemalja. Partneri u projektu iz Srbije su RARIS (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije) i DCC (Dunavski centar za kompetenciju).

Pridruženi strateški partneri iz Srbije na projektu su Ministarstvo životne sredine, Razvojna Agencija Srbije i opština Kladovo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija

Oerlikon dolazi u Srbiju i donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake

Potpisivanjem ugovora o izgradnji i zakupu hale za švajcarsku grupaciju Oerlikon (Erlikon) u tehnološkom parku UNIOR Components-a u Kragujevcu, ozvaničena je saradnja ove dve kompanije. Globalni lider u domenu površinske zaštite, koji posluje u 38 zemalja sveta, na ove prostore donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake koja do sada nije bila direktno dostupna na tržištu. Dolazak Erlikona u Srbiju posebno je značajan za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.