NavMenu

Pelet poskupeo, 26.000 dinara za tonu

Izvor: Blic Ponedeljak, 05.11.2018. 09:12
Komentari
Podeli
(Foto: tchara/shutterstock.com)
Cena peleta na srpskom tržištu je povećana i umesto dosadašnjih 24.500 dinara tona košta 26.000 dinara. Kako kažu u drvarama, razlog za poskupljenje je sirovina, zbog čega proizvođači i dobavljači moraju da usklade cenovnike.

- Pelet je bio 24.500 dinara, a sada je za 1.500 dinara više po toni. Zainteresovanih kupaca ima, ali fabrike imaju slabe kapacitete i ne prave ga u dovoljnoj količini, pošto mi od avgusta čekamo jednu isporuku. Građani najviše naruče do dve tone, ali najviše zainteresovanih ima za prodaju na džak. Cena džaka od 15 kilograma iznosi od 400 do 420 dinara - kažu za Blic u subotičkoj drvari Libis.

I u drugim drvarama i prodavnicama imaju problema sa nabavkom, jer domaći proizvođači najviše izvoze pelet, a brojni prodavci za uvoze. Tako u jednoj prodavnici uvozni pelet iz Ukrajine košta 30.000 dinara, a pre prošlonedeljnog poskupljenja bio je 28.000 dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.