NavMenu

U Melburnu održan Australijsko-srpski forum o tržištu usluga (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.10.2018. 09:33
Komentari
Podeli
Australijsko-srpska privredna komora organizovala je Australijsko-srpski forum o tržištu usluga u Međunarodnom domu komora u Melburnu 23. oktobra 2018. Uz poseban fokus na Srbiju, ovaj događaj se bavio i tržištem usluga na širem planu, u centralnoj i istočnoj Evropi. Forum je zvanično podržao i poslanik u australijskom parlamentu Chris Hayes.

Srbija je jedna od samo dve zemlje sa Zapadnog Balkana koje trenutno prolaze kroz proces priključenja Evropskoj uniji, a po nedavno usvojenoj strategiji Evropske komisije, trebalo bi da postane članica 2025. ako ispuni sve kriterijume. Srbija će tada imati koristi i od sporazuma o slobodnoj trgovini između EU i Australije, o kome se trenutno pregovara.

Glavni govornici na forumu bili su dr. Chuyang Liu (Austrade), Ben Lannan (PwC) i Gary Foster (Global IT Factory), a moderator na panel diskusiji koja je usledila bio je dr Aron Perenyi (Univerzitet Svinbern). Više of 30 kompanija sa sedištem u australijskoj državi Viktoriji i predstavnika zajednice Jugoistočne Evrope upoznalo se sa mogućnostima koje ovaj region nudi.

Na prezentacijama je bilo reči o regulatornim okvirima i preprekama za ulazak na tržište, a Global IT Factory, kompanija čije je sedište u Melburnu, ali koja obavlja najvažnije segmente svojih aktivnosti na polju razvoja softvera i pružanja usluga u Srbiji, predstavila je svoju studiju. Ostale važne poslovne prilike odnose se na profesionalne usluge, obrazovanje, autsorsing i turizam. Forum je završen događajem za umrežavanje učesnika uz vino i zakusku.

Australijsko-srpska privredna komora se zahvaljuje sponzorima, Global IT Factory i RAS Trade, kao i partnerima u organizaciji ovog događaja, agenciji Austrade, kompaniji PwC, Univerzitetu Svinbern, Međunarodnom domu komora u Melburnu i australijskoj radio stanici na srpskom jeziku SBS.

Fotogalerija
Australijsko-srpski forum
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.