Izvor: eKapija | Utorak, 25.09.2018.| 12:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Layher skele i sigurnosne ograde štite građevince od pada - Lake aluminijumske komponente, jednostavne za rukovanje

Kompanija Layher sinonim je za visokokvalitetne, proverene sisteme skela, kompletnu servisnu uslugu i pouzdano partnerstvo. Posluje već više od 70 godina, u preko 40 zemalja, a decenijama unazad asortiman Layher proizvoda sadrži sisteme skela vrhunskog kvaliteta uz sveobuhvatan paket usluga - od projektovanja skele, preko brze isporuke, do obuke prilikom montaže i sertifikacije montera.

- Naša konsekventna usmerenost ka zahtevima prakse čini naše proizvode fleksibilnom i ekonomičnom osnovom za ostvarenje svih zahteva kupaca, sa posebnom pažnjom usmerenom ka bezbednosti na radu – ističu iz kompanije Layher.

U skladu sa lokalnim propisima ili kao rezultat obavljene procene opasnosti od strane odgovornog lica za rad sa skelom, kod montaže, modifikacije i demontaže skele neophodno je korišćenje lične zaštitne opreme, a samu bezbednost značajno povećava upotreba privremene sigurnosne ograde. Layher privremena montažna sigurnosna ograda sastoji se od dve osnovne komponente: montažnog stuba i teleskopske ograde. Komponente su lake, od aluminijuma, i jednostavne za rukovanje.

Ovaj sistem obezbeđuje jednostruku ili dvostruku ogradu kod započinjanja novog nivoa, onda kada na radnom nivou skele ne postoji druga zaštita, niti mesta za vezivanje sigurnosnog užeta. Zaštita može biti obezbeđena na jednom ili više polja.

U skladu sa regulativama Evropske unije, prilikom građevinskih radova potrebno je obezbediti zaštitu od pada na radnim mestima i komunikaciji na krovovima ukoliko je radna visina iznad 3 metra.

Layher-ov sistem zaštite od pada na ravnim krovovima zadovoljava sve zahteve bezbednosti. Mali broj komponenti, uz već postojeće horizontalne prečage, obezbeđuje jednostavno prilagođavanje svakom objektu. Sistem se može montirati kao stabilan i kao pokretan, a maksimalna dužina horizontalne prečage iznosi 3,07 metara.

Layher nosači za parapetne privremene ograde obezbeđuju zaštitu od padova sa spratnih betonskih ploča debljine od 16 do 33 cm. Leđna zaštita mora biti izvedena prema važećim propisima, i to od cevi i fiksnih spojnica ili modulskih, odnosno ramovskih standardnih elemenata. Opseg polja može biti od 0,73 do 3,07 metara, prema potrebi.

Takođe se mogu montirati i standardne ivične daske (nogobrani).

Kod ugradnje na atiku nisu potrebne ivične daske, već se za montažu ograde koristi nastavna cev na nosaču.

Kompletan sadržaj Teme nedelje Bezbednost i zaštita na radu pročitajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.