NavMenu

Čajetina dobila građevinsku dozvolu za sledeću fazu zlatiborske gondole

Izvor: Beta Sreda, 12.09.2018. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: EpicStockMedia/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Čajetina saopštila je danas da je dobila dozvolu za sledeću fazu izgradnje Gold gondole Zlatibor koja podrazumeva podizanje 19 stubova od početne stanice u centru Zlatibora do međustanice na polovini trase, čime je rešen problem koji je usporio radove na tom projektu.

Kako je navedeno, očekuje se da će gradnja početi za dve nedelje u skladu sa dinamičkim planom i pratećom dokumentacijom konzorcijuma izvođača, a vrednost radova na toj fazi je oko 45 miliona dinara.

Direktorka Javnog preduzeća Gold gondola Zlatibor, Bojana Božanić, izjavila je da je opština kao investitor rešila imovinsko pravne odnose na kompletnoj trasi, ali da su administrativne procedure upisa prava ulaska u posed radi privođenja nameni i izgradnje gondole u Službi za katastar nepokretnosti značajno usporile proceduru izdavanja dozvole.

Ona je kazala da se slična situacija ponavlja i sa preostale dve faze gde se administrativni problemi u RGZ prepliću sa tužbama i žalbama koje se ulažu samo zbog formalnih razloga.

- Borba sa vetrenjačama koje prestavljaju pojedini nosioci prava korišćenja na parcelama na trasi traje i dalje. Ipak, stvari polako dolaze na svoje mesto - navela je ona.

Dodala je da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nakon početnog nepoverenja pružilo značajnu podršku u pripremi dokumentacije i rešavanju pojedinih problema na koje se nailazilo.


Ističući saradnju sa nadležnim službama resornog ministarstva, kao i dostupnost stručnjaka za svaku vrstu konsultacija i pomoći, ona je izrazila uverenje da će se tako nastaviti i da će uspeti da dovedu projekat do kraja u najbržem mogućem roku.

Bojana Božanić je kazala da je ministarstvo izdalo nove lokacijske uslove za gondolu, na osnovu izmenjenih vodnih uslova, čime je usaglašena dokumentacija.

- Očekujem da RGZ i nadležna Služba za katastar nepokretnosti završe sve neophodne radnje, po zakonu kako bi Opština ušla u posed parcela, s obzirom da ima saglasnosti od nadležnih ministarstava za to - kazala je direktorka Javnog preduzeća Gold gondola Zlatibor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.