NavMenu

Kraljevo uređuje kružni tok za izgradnju fabrike Leoni - Raspisan tender za izradu projektne dokumentacije

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.08.2018. 15:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: rasika108/shutterstock.com)Ilustracija
Opštinska uprava u Kraljevu priprema teren za dolazak nemačke kompanije Leoni koja će u ovom gradu izgraditi fabriku za proizvodnju kablova za automobile. Proizvode nemačkog proizvođača prema najavama, podsetimo, trebalo bi da koristi i Mercedes.

Novi pogon nemačkog investitora, četvrti u Srbiji, kako su ranije preneli mediji, biće izgrađen na Ratarskom imanju u Kraljevu gde se sada nalazi poljoprivredno imanje, a da bi se Leoni-ju omogućilo da nesmetano uđe u posed portrebno je, između ostalog, da se uredi komunalna infrastruktura.

Za Leoni je planirana parcela površine oko 13 hektara koja se oslanja na dve saobraćajnice, s tim što će se novim kružnim tokom urediti priključak na Ibarsku magistralu, najavljeno je.

Upravo sada tako, gradska uprava Kraljeva raspisala je tender za projekat kružnog toka na Ibarskoj magistrali kod lokacije budućeg pogona Leoni i isključenja iz Ulice Jovana Deroka. Cilj izrade tehničke dokumentacije je, kako je navedeno, da se na lokaciji obezbedi nesmetano, bezbedno i funkcionalno korišćenje, te uslovi za realizaciju investicije od izuzetnog značaja za Grad Kraljevo.


Osnov za projektovanje je, dodaje se, izmena Plana generalne regulacije Ratarsko imanje-Grdica.

Rok zainteresovanim ponuđačima da dostave svoje ponude je 9. avgust, a više detalja o tenderu pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.