NavMenu

Nemački Leoni gradiće fabriku na Ratarskom imanju u Kraljevu - U planu proizvodni pogon od 60.000 m2

Izvor: RTS Subota, 17.03.2018. 10:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)Ilustracija
Nova fabrika nemačke kompanije Leoni u Srbiji biće izgrađena na Ratarskom imanju u Kraljevu. To je sada poljoprivredno imanje, odnosno ekonomija Poljoprivredne škole, a da bi se velikom investitoru omogućilo da nesmetano uđe u posed gde bi gradio fabriku potrebno je da se promeni namena ovog zemljišta i uredi komunalna infrastruktura.

Zato je u petak (16. marta 2018. godine) u Kraljevu sazvana vanredna sednica skupštine grada sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Izmena plana generalne regulacije Ratarskog imanja-Grdice, koji je dostavilo Odeljenje za urbanizam i stambeno komunalne delatnosti. Pre sednice ceo projekat je bio na javnom uvidu i nakon javne rasprave komisija grada ga je prihvatila.

Za Leoni je planirana parcela površine oko 13 hektara. Sam proizvodni pogon imaće 60.000 kvadratnih metara.

Parcela se naslanja na dve odlične saobraćajnice, s tim što će se novim kružnim tokom urediti priključak na Ibarsku magistralu.

Projektom regulacije obuhvaćena je površina od 27,5 hektara, što znači da će se ovaj deo grada potpuno transformisati.


Kompletan projekat biće završen 2020. godine kada bi ovde trebalo da počne da radi najveća fabrika kompanije Leoni u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.