NavMenu

Počela rekonstrukcija drugog dela Bulevara oslobođenja u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 22.05.2018. 19:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)Ilustracija
Gradski menadžer Goran Vesić obišao je u utorak (22. maja 2018. godine) radove na rekonstrukciji drugog dela Bulevara oslobođenja, na potezu od Autokomande do Trošarine, u dužini od 3,2 kilometra. Ovi radovi, kako je naveo, počeli su 15. maja i trajaće do 1. septembra, a njihova vrednost je 250 miliona dinara, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, u pitanju su obimni radovi, radi se kompletna zamena kolovoza, nova podloga, zamena i pretres trotoara tamo gde je potrebno. Slivnici se izmeštaju sa ulice na trotoare i na taj način se onemogućava da ih autobusi, kamioni i druga vozila uništavaju.

– Kada smo podigli asfalt ovde nije bilo nikakve podloge i to je razlog zbog kog nam propadaju ulice i imamo mnogo rupa. Decenijama se radilo tako što je ili preko kocke stavljan asfalt ili nije rađena podloga. U ovom slučaju stavljamo 75 centimetara podloge, zatim tri sloja asfalta i na kraju, preko poslednjeg sloja stavljamo polibitumen, koji sprečava stvaranje kolotraga – naglasio je gradski menadžer.

Institut za puteve radi analizu svake velike ulice, zatim projektovanje kakav će biti saobraćaj u narednih 20 godina, naveo je Vesić i dodao da se na osnovu toga radi podloga i asfalt.


– Zbog toga su radovi obimniji, ali su sprovedeni kako treba i sve gradske ulice prvog prioriteta, a to su ulice kojima ide javni prevoz, u narednih deset godina sređivaćemo na ovaj način. Onda ćemo uhvatiti investicioni ciklus koji je propušten. To znači da nećemo imati problem sa saobraćajnicama da se posle svake zime javljaju rupe – rekao je Vesić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.