NavMenu

"Pharmanova" postala vlasnik kompanije "Evropa-Lek"

Izvor: eKapija Utorak, 16.12.2008. 11:35
Komentari
Podeli

"Pharmanova veleprodaja" i kompanija "Evropa - Lek" potpisali su Ugovor o preuzimanju, kojim je "Pharmanova" postala 100% vlasnik kompanije "Evropa- Lek".

U "Pharmanovi" kao osnovni motiv preuzimanja kompanije "Evropa- Lek" ističu povećanje tržišnog učešća, unapređenje odnosa sa kupcima i dobavljačima, kao i jačanje distributivne mreže.

"Evropa-Lek" će poslovati kao samostalni pravni subjekt sa postojećom organizacionom strukturom, ali će ovim strateškim partnerstvom imati podršku u prilagođavanju promenama koje diktira tržište farmaceutskih proizvoda, navedeno je u saopštenju kompanije.

Pharmanova veleprodaja je jedan od vodećih distributera farmaceutskih proizvoda i medicinske opreme u Srbiji. Osnovana je 1991. godine kao privatna kompanija, a u poslednjih nekoliko godina, beleži značajne poslovne rezultate i poziciju treće veledrogerije u Srbiji. Preko svoja dva distributivna centra, u Beogradu i Novom Sadu, Pharmanova saradjuje sa preko 350 dobavljača i više od 1000 apoteka u Srbiji.

Preduzeće Evropa lek je osnovano 2000. godine. Počelo je kao veleprodaja proizvoda odabranih proizvodjača, da bi vremenom izraslo u distributera većeg broja artikala domaćih i stranih proizvođača lekova i medicinskih sredstava.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.