NavMenu

Počela registracija učesnika za međunarodnu konferenciju ENERGA 2018 u Sarajevu

Izvor: eKapija Sreda, 04.04.2018. 09:01
Komentari
Podeli
(Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)
Registracija učesnika iz regiona i sveta zainteresovanih za učešće na 8. međunarodnoj konferenciji ENERGA 2018, koja će se uporedo sa sajamskim aktivnostima održati od 19. do 21. juna u Sarajevu, zvanično je otvorena.

Konferencija će, kao i prethodnih godina okupiti najznačajnije predstavnike vladinog i nevladinog sektora, istraživačko-obrazovnih institucija i privrede.

U fokusu konferencije ENERGA 2018 su razvoj organizovanog tržišta električne energije na način kako to predviđa Treći energetski paket EU, dekarbonizacija elektroenergetskog sektora, obnovljivi izvori energije, odnosno ključne teme koje se nalaze na samom vrhu agende Sekretarijata Energetske zajednice iz Beča, koji već tradicionalno podržava ovu manifestaciju kroz učešće svojih predstavnika, saopštili su organizatori.

Sajam ENERGA je mesto susreta uglednih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi, te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, kao i različiti oblici poslovne saradnje, domaćih i inostranih kompanija, navedeno je.

Prijavni obrazac za registraciju učesnika konferencije nalazi se OVDE, dok se putem linka može pratiti program, sa do sada potvrđenim temama, govornicima i panelistima.

ENERGA 2018 se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine. Sponzor projekta je USAID EIA.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.