NavMenu

Za digitalizaciju udžbenika u Srbiji 70 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 02.03.2018. 08:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Prvi srpski digitalni udžbenik predstavljen je u četvrtak (1. marta 2018. godine) u Osnovnoj školi Drinka Pavlović u Beogradu, a prema rečima premijerke Ane Brnabić, Vlada je za uvođenje digitalnih udžbenika opredelila 70 mil EUR, prenosi sajt Vlade.

- Povezali smo osnovne škole u akademsku mrežu Srbije, a predstoji nam da sve njih povežemo na brzi internet, što je neophodno da bismo u 2.000 učionica u okviru pilot-projekta uveli digitalne udžbenike - precizirala je ona.

Kako je navela, to će se najverovatnije raditi sa Evropskom investicionom bankom, a postoji mogućnost i da se dobije značajna podrška Evropske komisije.

Prvi digitalni udžbenik rađen po licenci Nacionalne geografije.

Autorka udžbenika Marina Drndarski objasnila je da udžbenik sadrži razne aktivnosti, igrice, audio i video materijale, ali i eksperimente.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je da će zakon o udžbenicima, koji će uvažiti standard digitalnih udžbenika, ući u skupštinsku proceduru krajem marta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.