NavMenu

CIP radi tehničku dokumentaciju za Stari savski most - Završetak rekonstrukcije u drugoj polovini 2020?

Izvor: eKapija/Blic Četvrtak, 18.01.2018. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: beograd.rs)
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dodelila je u januaru 2018. Saobraćajnom institutu CIP ugovor o izradi tehničke dokumentacije na osnovu urbanističko-arhitektonskog rešenja za rekonstrukciju Starog savskog mosta.

Vrednost ugovora je nešto manje od 50 miliona dinara bez PDV-a, a rok za završetak je 300 kalendarskih dana od uvođenja u posao. Dakle, ovaj deo posla može u najboljem slučaju da bude završen pred kraj 2018. godine, a onda sledi tender za izbor izvođača koji ponekad traje i mesecima.

Prilikom predstavljanja projekta, gradonačelnik Siniša Mali je najavio da bi most mogao da košta oko 30 mil EUR, dok se u agendi "20 velikih projekata" Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju spominje cifra od 53 mil EUR bez PDV-a. Tu je i napomena da bi most trebalo da bude gotov u drugoj polovini 2020. godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.