NavMenu

Na Industrijskom samitu u Bursi 60 kompanija iz Srbije

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 27.11.2017. 18:00
Komentari
Podeli
(Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)
Šezdeset privrednika iz metalskog sektora Vojvodine i Srbije učestvovaće na ovogodišnjem Industrijskom samitu u Bursi, u Turskoj, koji se održava od 30. novembra do 3. decembra. Srpske predstavnike će na ovom samitu predvoditi Privredna komora Vojvodine (PKV), u saradnji sa Vojvodina metal klasterom (VMC) iz Temerina, saopšteno je iz pokrajinske privredne komore.

Predsednik PKV Boško Vučurević rekao je na konferenciji za medije u ponedeljak (27. novembra 2017. godine) da Samit u Bursi, jedan od većih u tom delu sveta, okuplja privrednike iz oblasti industrije iz celog sveta i da je poseta privredne delegacije organizovana u svetlu, kako kaže, izvanrednih političkih i privrednih odnosa sa Turskom.

- Mi očekujemo puno od ovog Samita, jer je to izuzetno reprezentativna delegacija koju čini 60 privrednika iz metalske struke, i kroz bilateralne razgovore, koji će tamo biti organizovani, sigurno da će naši metalci imati izuzetno veliku korist, a samim tim i privreda AP Vojvodine, odnosno Republike Srbije - istakao je Vučurević.

Sekretar Udruženja industrije PKV Zoran Trpovski rekao je da Samit u Bursi čine četiri specijalizovana sajma za ovu delatnost industrije i to je dokaz da će se na jednom mestu naći predstavnici iz skoro celog sveta.

- Očekuje se oko 600 korporativnih učesnika, a samim tim možete da procenite koliko će se mogućih poslovnih razgovora dešavati između partnera, izlagača i drugih učesnika - dodao je Trpovski.

PKV je ove godine potpisala Sporazum o saradnji sa VMC iz Temerina, koji danas okuplja preko 150 privrednika. Kako je Vučurević istakao, poseta Samitu u Bursi kruna je dosadašnje saradnje.


Menadžer VMC-a Zoran Pekez rekao je da, prema poslednjim informacijama, firme članice klastera imaju više od 120 zakazanih konkretnih poslovnih susreta i da očekuje da će ih do početka samita biti i više. Od prijavljenih 60 privrednika, 58 su članice VMC, i to proizvođači u oblasti pneumatike, hidraulike, obrade metala i lima, automatizacija avio industrije, proizvođači mašina i opreme.

Industrijski samit u Bursi, kao vodeća manifestacija ovog tipa u regionu, pružiće uvid u najnoviju tehnologiju, inovacije i promociju novih proizvoda i usluga u okviru metalskog sektora.

Samit, koji će biti održan zajedno sa Sajmom tehnologije metalskog kompleksa i Sajmom metalskih proizvoda, u Sajamskom i kongresnom centru Bursa, a u organizaciji Privredne komore Burse, okupiće lidere iz oblasti industrije na jednoj platformi, kao i investitore i veliki broj posetilaca iz Turske i inostranstva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija, Finansije

Gubici Elektrodistribucije Srbije u 2023. bili milijardu dinara

Elektroprivreda Srbije (EPS) je prošle godine imala rekrodnu dobit 114,3 milijardi dinara, ali preduzeće koje se bavi distribucijm struje potrošačima, Elektrodistribucija Srbije (EDS) ne može se pohvaliti da je bilo uspešno, piše Danas. Prema finansijskim izveštajima objavljenim na APR-u, Elektrodistribucija je zabeležila gubitak od milijardu dinara ili skoro devet miliona evra. Prethodne, 2022. godine dobit EDS-a je iznosila 250

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.