Izvor: eKapija | Petak, 24.11.2017.| 15:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ključ efikasnog poslovanja - Tematski bilten transport i logistika 12. decembra na eKapiji

Logistika je područje sa najvećim potencijalom za stvaranje ušteda i unapređenje poslovanja svake kompanije, bez obzira na njenu delatnost, veličinu i tržišnu poziciju.

Spoljno-trgovinski bilans Srbije je i ove godine u porastu, otvara se veliki broj fabrika, te potražnja za transportno-logističkim uslugama raste. U ukupnim troškovima, logistički troškovi učestvuju od 25% do 40%, a u ceni proizvoda i do 20%. Ukoliko bi kompanije smanjile logističke gubitke i troškove ostvarile bi značajne uštede, ali i unapredile konkurentnost svojih proizvoda i usluga na tržištu.

Vodeće teme specijalizovanog biltena "Transport i logistika – Ključ efikasnog poslovanja" biće efikasnost i uštede, gde ćemo predstaviti čitavu industriju i pojedinačne kompanije, čiji je posao da pružanjem transportnih i logističkih usluga doprinesu boljoj efikasnosti i manjim troškovima.

Razgovaraćemo sa svim relevantnim sagovornicima iz ove oblasti – od državnih struktura (Uprava carina, Ministarstvo saobraćaja), naučne zajednice, preko direktora špediterskih kuća, kamionskih prevoznika, lučkih operatora i najvećih logističkih provajdera, do predstavnika banaka i osiguravajućih kuća. Na taj način pokušaćemo da prikažemo sadašnje stanje u oblasti logistike i ukažemo na njen značaj i uticaj na povećanje efikasnosti poslovanja svakog privrednog subjekta.

Tematski bilten "Transport i logistika – Ključ efikasnog poslovanja", koji publikujemo 12. decembra, je idealno mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na urednik@ekapija.com ili marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih Tematskih biltena pročitajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.