NavMenu

Neophodna tender za trasu autoputa do Lajkovca - ustupak konzorcijumu "Alpine-Porr" bio bi protivzakonit

Izvor: Blic Utorak, 16.09.2008. 08:34
Komentari
Podeli

Izgradnja bilo koje deonice autoputa u Srbiji nemoguća je bez tendera, jer je samo javni konkurs u interesu građana Srbije.

Zato je najnoviji predlog austrijskog konzorcijuma "Alpine-Porr" da gradi deonicu autoputa od Ostružnice do Lajkovca, prema rečima ekonomista, neprihvatljiv.

Ekonomista Aleksandar Stevanović kaže za "Blic" da kad god neko nešto traži da radi bez tendera, izaziva veliku sumnju.

- Zašto bi pogodba bila rešenje u ovom slučaju, pa u interesu građana Srbije je najpovoljnija ponuda. Pitanje je samo da li je prethodna vlada potpisala neke odredbe na osnovu kojih koncesionar može da traži ustupke. To do danas nikome nije dopušteno da vidi, ali bilo šta što je protiv interesa Srbije ne bi smelo da se prihvati. Kako bismo znali da je "Alpina-Porr" najbolji ponuđač ako ne bismo raspisali tender - zaključuje Stevanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.