Izvor: N1 | Ponedeljak, 11.09.2017.| 14:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

MUP nabavlja Huawei kamere i softvere

(Foto: Longchalerm Rungruang/shutterstock.com)
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović sastao se sa specijalnim izaslanikom predsednika Kine i sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove Mengom Đijendžuom.

Stefanović kaže da je s Mengom razgovarao o borbi protiv teškog i organizovanog kriminala i terorizma, i kako iskoristiti nove i savremene tehnologije kako bi bili efikasniji u ovoj borbi.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da će MUP, koji je počeo da sarađuje sa kineskom kompanijom Huawei, kroz sistem kamera imati bolju kontrolu saobraćaja i efikasnije sprečavanje krivičnih dela.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova započelo je saradnju sa kompanijom Huawei kroz strateški projekat Bezbedan grad, koji će omogućiti da kroz bolji sistem kamera i različitih softvera bolje kontrolišemo protok saobraćaja, borbu protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala i da koristeći ovu naprednu tehnologiju budemo što efikasniji u otkrivanju i sprečavanju različitih krivičnih dela - precizirao je Stefanović posle sastanka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.