NavMenu

Pokrenut predtenderski postupak za prodaju 86,5% kapitala Fabrike automobila "Priboj"

Izvor: B92 Petak, 18.07.2008. 16:27
Komentari
Podeli

Agencija za privatizaciju pokrenula je predtenderski postupak za prodaju 86,5% Fabrike automobila Priboj (FAP).

Kako je navedeno u javnom pozivu, prodaja je planirana za poslednje tromesečje ove godine. Na tenderu će biti ponuđeno 86,5% kapitala, što je ceo društveni kapital preduzeća, a 13,5% je akcijski kapital.

Agencija je pozvala zainteresovane investitore da od 1. avgusta do 30. septembra pristupe podacima o FAP u sedištu preduzeća u Priboju i razgovaraju sa menadžmentom FAP.

FAP je, kako se navodi u Javnom pozivu, vlasnik ugostiteljskog preduzeća "FAP Lim", firme za distribuciju toplote i održavanje zgrada "FAP Stan", za prevoz robe "FAP Transport" i za livenje gvožđa "FAP Livnica sa nadgradnjom".

Za učešće u predtenderskom postupku mogu se prijaviti firme koje se najmanje tri godine bave prodajom ili proizvodnjom kamiona, autobusa, trolejbusa ili drugih motornih vozila i čiji prihod je lani iznosio najmanje 20 mil EUR, ili investicione kompanije čija aktiva prošle godine nije bila manja od 50 mil EUR.

Korporacija FAP prošle godine je poslovala sa gubitkom od 4,3 miliona dinara, pri čemu je prihod iznosio 1,9 milijardi dinara, pokazuju podaci Agencije za privredne registre.

Tržišna vrednost akcijskog kapitala FAP, prema podacima Beogradske berze, iznosi 199,8 miliona dinara.

Tagovi:
FAP Stan
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.