NavMenu

Seveplant i Fiorano najavljuju investicije u Kuli - Opremanje industrijske zone pri kraju

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.06.2017. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: wellphoto/shutterstock.com)
Opština Kula završava opremanje industrijske zone. Nakon što su izgrađeni svi neophodni infrastrukturni i komunalni objekti, usledilo je postavljanje javne rasvete. Ovi radovi se trenutno privode kraju, a investicija je vredna 12,5 miliona dinara.

Sredstva su zajednički obezbedili Opština Kula i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine, prenosi opštinski sajt.

Osim benefita za industrijsku zonu, koja će nakon ovih radova dobiti novi izgled, nova javna rasveta će uticati i na bolje osvetljenje samog ulaza iz pravca Vrbasa u Kulu, što će doprineti većoj bezbednosti za vozače.

Parcele u industrijskoj zoni su u prethodnih šest meseci kupile firme Seveplant i Fiorano.

Seveplant je u sastavu holandske kompanije Verbeek, koja spada u red najvećih proizvođača sadnog materijala u Evropi, dok se italijanska firma Fiorano bavi konfekcijskom proizvodnjom. Prema poslovnim planovima, ova firma koja već posluje u Somboru namerava da izgradi pogon u industrijskoj zoni i zaposli ukupno 300 radnika.

Fiorano, koji se bavi proizvodnjom i prodajom na veliko tekstilnog materijala i proizvoda, kupio je u industrijskoj zoni Kula dva hektara zemljišta za nešto više od 102.000 EUR.

U roku od trideset dana trebalo bi da bude potpisan i Ugovor o otuđenju nepokretnosti, a prema najavama, izgradnja pogona bi počela odmah nakon toga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Građevina

Animacija autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad - Šta se sve planira na trasi dugoj više od 100 kilometara? (VIDEO)

Putni pravac autoputa od beogradskog naselja Ovča preko Zrenjanina do Novog Sada predstavlja krak primarne mreže puteva Srbije koji treba da ubrza i učini efikasnijim postojeće daljinske tokove na ovom magistralnom pravcu. Projekat podrazumeva izgradnju kompletnog profila autoputa, između Ovče i Zrenjanina (Deonica 1 - dužina 67,67 km) i Zrenjanina i Novog Sada (Deonica 2 - dužina 35,75 km), sa svim putnim objektima i denivelisanim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.