NavMenu

Otvorena pešačka zona na Obilićevom vencu (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.06.2017. 15:26
Komentari
Podeli
(Foto: beograd.rs)
Novoizgrađena pešačka zona na Obilićevom vencu danas je otvorena.

Kako je prilikom otvaranja rekao gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ovaj deo prestonice, nekada zakrčen automobilima, sada je oaza za pešake.

– Umesto automobila i gužve ovo sada postaje prava pešačka zona, jedna lepa zelena oaza u samom centru grada. To je deo naše strategije da uži centar pretvorimo u pešačku zonu. Umesto pedesetak parking mesta koja su bila ovde, biće zasađeno isto toliko stabala, postavljene klupe i to će biti raj za porodice i decu – rekao je Siniša Mali, a prenosi Beoinfo.

On je rekao da će se radovi nastaviti u Ulici kralja Petra, dok je Ulica Vuka Karadžića već postala pešačka zona, kao i Zmaj Jovina.

– Nastavićemo da sređujemo i fasade i uskoro očekujemo projektante Terazijskog platoa. Projektuje se Bezistan, podzemni prolazi... Sve će to u sledećih godinu i po dana biti sređeno i centar grada će konačno izgledati onako kako i priliči jednoj prestonici – rekao je gradonačelnik.

Mali je najavio da će garaža na Obilićevom vencu, sa 200 novih parking mesta, biti otvorena 1. jula.

– Ove godine uradićemo i jako osvetljenje na Kalemegdanu, kako bi bljesnuo i tokom noći. Sledeće godine počinjemo da gradimo gondolu koja povezuje Kalemegdan sa parkom Ušće, čeka nas i rekonstrukcija Starog savskog mosta... Sve to znači da vraćamo Beograd na reke. Nastavićemo i sa projektom restauracije fasada, oko 180 ove godine, i ostavljamo u rebalansu budžeta novac za te namene – rekao je Mali.

Osim toga, kako je rekao, zasadiće se cveće od Aerodroma do Beograda, u Ulici kneza Miloša, na Brankovom mostu, na Gazeli...

Fotogalerija
Otvorena pešačka zona Obilićev venac
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Iznad prestonice leteo najtiši avion na svetu - Embraer u Beogradu predstavio svoj E195-E2

Najnoviji avion kompanije Embraer E195-E2 juče je u Beogradu imao svoj demonstracioni let kome su prisustvovali predstavnici srpske nacionalne avio-kompanije Air Serbia, Vlade Republike Srbije, avio-industrije i medija. Bila je to prilika da se ključne zainteresovane strane upoznaju sa inovativnim dizajnom, udobnošću i operativnom produktivnošću najsavremenijeg embraer aviona E2. To je najefikasniji i najtiši uskotrupni avion na svetu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.