NavMenu

Vaskularna klinika KCS međunarodno akreditovana do 2021.

Izvor: Novosti Subota, 20.05.2017. 13:20
Komentari
Podeli
(Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije dobila je prestižan sertifikat o akreditaciji Evropske komisije za akreditaciju vaskularnih centara, za period od 2017. do 2021. godine. Sertifikatom je potvrđeno da je ova klinika vrhunska multidisciplinarna ustanova koja obezbeđuje najstručniji tretman vaskularnim bolesnicima, i funkcioniše po najvišim evropskim standardima.

Komisija je ovakvu odluku donela na svečanosti tokom godišnjeg sastanka IUA, internacionalnog udruženja angiologa u Gracu, 7. maja ove godine, nakon završetka zahtevnog procesa analiza, kontrola i inspekcija koji su trajali više od pola godine. Na godišnjem nivou akredituju se maksimalno dva evropska centra, a ove godine akreditovana je samo Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju KCS.

- Akreditacija predstavlja potvrdu međunarodnog ugleda naše klinike koji se brižljivo gradi i stalno unapređuje poslednjih 15 godina, kao i čitavog Kliničkog centra Srbije, najreferentnije medicinske ustanove u našoj zemlji - kaže profesor dr Lazar Davidović, direktor Klinike.

- Istovremeno, to je i potvrda da naša klinika predstavlja priznati centar, kako u pogledu tretmana vaskularnih bolesnika, tako i u pogledu edukacije i naučno-istraživačkog rada. Već godinama ostvarujemo značajne rezultate u lečenju pacijenata iz zemlje i okruženja, ali verujemo da će ova akreditacija doprineti da naša Klinika bude prepoznata za lečenje i pacijenata iz inostranstva. Zato je ova akreditacija od značaja za čitavu našu vaskularnu medicinu, odnosno zdravstvo u celini.

IUA je, inače, najstarije svetsko udruženje koje objedinjuje različite oblasti medicine i ima 73 zemlje članice sa oko 1.600 članova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.