NavMenu

Na Novosadskom sajmu svečano uručena priznanja u šest robnih grupa

Izvor: Tanjug Utorak, 13.05.2008. 10:07
Komentari
Podeli

Najboljima na 75. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu u šest robnih grupa - za kvalitet piva, sladoleda, proizvoda industrije šećera, konzumnih jaja, hrane za životinje, ambalaže i ambalažnih materijala, juče (12. maj 2008. godine) su na prigodnoj svečanosti u kongresnom centru "Master" uručena priznanja za kvalitet.

Odlukom stručnih ocenjivačkih komisija Veliki šampionski pehar osvojila je "Apatinska pivara", za visok kvalitet piva, a isto priznanje, ali u kategoriji sladoleda, pripalo je beogradskoj kompaniji "Frikom" za izuzetan kvalitet i raznovrstan asortiman, dok je srebrni šampionski pehar dodeljen prehrambenoj industriji "Centroproizvod" u Surčinu.

Velikim šampionskim peharom na ocenjivanju kvaliteta proizvoda industrije šećera nagrađena je fabrika šećera "Crvenka" za visok kvalitet šećera, a srebrni šampionski pehar dodeljen je Fabrici šećera "Te-To" u Senti. Pehar Novosadskog sajma dobio je novosadski "Sunoko", dok je poveljom za kvalitet nagrađena fabrika šećera "Šajkaška" u Žablju.

Za vrhunski kvalitet konzumnih jaja PK "Produktu" u Surčinu uručena je Povelja.

Komisija za ocenjivanje kvaliteta hrane za životinje odlučila je da dodeli čak tri Velika šampionska pehara Novosadskog sajma i to preduzeću za preradu prehrambenih proizvoda, trgovinu na veliko i malo "Sto posto" u Beogradu, fabrici stočne hrane u Velikoj Plani za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda i Veterinarskom zavodu Zemun u Beogradu.

Veterinarskom zavodu Zemun, Novosadski sajam je dodelio i posebno priznanje - Veliki šampionski pehar za sedamdesetogodišnju lidersku poziciju u proizvodnji lekova, vakcina i hrane za životinje.

U grupi proizvođača ambalaže Veliki šampionski pehar dobio je beogradski "Bovest", a poveljom za kvalitet nagrađen je hrvatski "Biokalnik" iz Koprivnice.

U kategoriji korisnika ambalaže Veliki šampionski pehar pripao je firmi "Stork" iz Kule, za visok kvalitet i širok asortiman primenjene ambalaže.

Veliki šampionski pehar pripao je beogradskom "Zlatiborcu" za kvalitetnu, atraktivnu i funkcionalnu ambalažu za široku paletu proizvoda, a poveljom za kvalitet nagrađena je kruševačka "Duga fruit" za kvalitet primenjene ambalaže.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.