NavMenu

Progetti kupio zemlju u Industrijskoj zoni Sombora - Fabrika obuće do kraja 2017. godine

Izvor: eKapija Utorak, 17.01.2017. 09:11
Komentari
Podeli
Sombor (Foto: Rajko Karišić)Sombor
Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i Romano Rosi, vlasnik i direktor kompanije za proizvodnju obuće Progetti, potpisali su 16. januara 2017. godine ugovor o prodaji parcele od 98 ari u Industrijskoj zoni Sombora.

Na ovoj parceli Progetti će do kraja 2017. godine izgraditi novu fabriku, navedeno je na sajtu Grada Sombora.

- Ovo je za nas značajna investicija, pre svega u pogledu ulaganja u infrastruktru i izgradnju objekta, u cilju proširenja proizvodnje, što će omogućiti i angažovanje većeg broja radnika. Kako je nagovešteno, vlasnik firme ima i nameru da svoju celokupnu proizvodnju i centar, u skoroj budućnosti, premesti u naš grad. To je veoma važno kao jedan novi početak ulaganja u Sombor i investicija, koje su za nas od najvećeg prioriteta i značaja – rekla je Golubović.

Vlasnik kompanije Rosi, zahvalio se gradonačelnici na učešću i podršci koju je pružila u realizaciji ovog projekta, kao i administraciji i javnim preduzećima, koji su obavili sve potrebne radnje, koje su bile potrebne da bi se ugovor mogao potpisati.

- Kupovina zemljišta je prvi korak ka daljoj realizaciji projekta i očekujemo da ćemo brzinom kojom smo završavali sve dosadašnje poslove u administraciji, to i dalje nastaviti. Ovo će biti najmodernija fabrika u Srbiji za proizvodnju obuće, a biće i među najmodernijim fabrikama u Evropi. Izgradnjom fabrike sigurno će se omogućiti otvaranje novih radnih mesta i doći će do drastičnog povećanja broja zaposlenih. U saradnji sa gradonačelnicom i Gradskom upravom krenućemo da radimo najbrže što možemo i očekujemo da do kraja godine završimo fabriku – rekao je Rosi.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su konsultant i prokurista kompanije Progetti Ljiljana Jovanović i član Gradskog veća za oblast međunarodnih odnosa i saradnju sa republičkim i pokrajinskim organima Goran Milić.

Predstavnici Progettija su u vlasništvo zemljišta došli javnim nadmetanjem, a izlicitiranu cenu, u iznosu od 1,52 miliona dinara, isplatili su pre overe ugovora.

Rečeno je i da Progetti ima oko 1.000 zaposlenih u svojim pogonima, te da sarađuje sa oko 20 kooperanata – malih fabrika od Vranja do Subotice, u kojima obezbeđuje posao za još 1.500 ljudi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.