NavMenu

Neizvesna sudbina jedine fabrike šešira u Srbiji - "Begeju" potrebna finansijska injekcija

Izvor: Danas Ponedeljak, 07.04.2008. 11:20
Komentari
Podeli

Privatizovana fabrika "Begej" iz Zrenjanina najverovatnije neće pokrenuti proizvodnju šešira. Prema rečima Miloša Kovačevića, novog vlasnika koji je za "Begej" platio 59 miliona dinara, detaljne analize tržišta pokazaće šta su realni planovi a "oprez je potreban s obzirom na to da je reč o skupoj proizvodnji".

- Poznata mi je tradicija zrenjaninske fabrike, ali ukoliko se odlučimo za nastavak proizvodnje, to će zahtevati veliko ulaganje. Objekti i mašine su u izuzetno lošem stanju, a tehnologija zastarela - kaže Kovačević.

Osim fabričke i upravne zgrade, površine 425 m2, kupac je postao vlasnik i proizvodne hale od 8.000 m2 i magacinskog prostora od oko 1.000 m2. U cenu je uračunata i oprema, zalihe gotovih proizvoda, nedovršena proizvodnja i materijali i prodavnica u Aranđelovcu, površine 20 m2.

Oko 800 nekadašnjih radnika i penzionera "Begeja" smatra da je firma prodata po niskoj ceni. Iako su na prodaju dugo čekali, sada tvrde da od njihovih potraživanja neće biti ništa, jer novca ima tek toliko da se namire dugovi prema bankama, državi i samo malom broju poverilaca.

Novosadski privrednik Miloš Kovačević, vlasnik je firme "Telix" koja se bavi servisiranjem, održavanjem i proizvodnjom računara, projektovanjem i instalacijom računarskih mreža i sistema za video nadzor objekata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.