NavMenu

Leskovac priprema projekat za koncertnu dvoranu - Grad traži 300.000 EUR bespovratnih sredstava za izgradnju objekta

Izvor: Jugmedia Petak, 25.11.2016. 09:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Predstavnici bugarskog grada Elin Pelin i Leskovca potpisali su sporazum o zajedničkom nastupu u okviru Programa prekogranične saradnje, kojim će leskovačka strana pokušati da na konkursu dobije sredstva za koncertnu dvoranu u okviru napuštenog Doma vojske.

- Ovo je prvi korak u kandidovanju programa grada Leskovca kako bi se obezbedila bespovratna sredstva za izgradnju dvorane u iznosu od 300.000 EUR. U izgradnju projektne dokumentacije za uređenje Doma vojske, učešće Leskovca u ovom projektu bilo bi 15% od vrednosti projekta, odnosno 45.000 EUR - objasnio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Korisnik koncertne dvorane bi bila Muzička škola, čija direktorka Biljana Miljković kaže da bi dvorana "bila idelana stvar koja bi se desila Leskovcu".

Uslov za konkurisanje na predstojećem IPA konkursu je da se prethodno pronađe partner.

Grad Leskovac je do sada realizovao jedan prekogranični projekat sa bugarskim partnerima, ali na ovogodišnjem konkursu ni jedan projekat leskovačke lokalne samouprave nije odobren.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.