NavMenu

Ryanair planira besplatne letove do 2026. godine - Kompanija će zarađivati podelom prihoda sa aerodromima

Izvor: Index.hr Sreda, 23.11.2016. 10:52
Komentari
Podeli
Izvršni direktor niskobudžetne aviokompanije Ryanair Majkl O’Liri najavio je da bi putovanja ovom kompanijom do 2026. godine mogla postati besplatna.

On je otkrio da se nada da će letovi postati potpuno besplatni te da bi Ryanair zarađivao od prihoda koji ostvaruju vazdušne luke iz kojih lete njihovi avioni. Ambiciozan plan podstaknut je vrlo dobrim finansijskim ponudama koje su mnoge vazdušne luke proteklih godina ponudile kompaniji.

- Za nas će u idućim godinama ovo biti veliki izazov. Imam viziju da će svi letovi kompanijom Ryanair za 10 godina postati besplatni. Naši letovi bili bi besplatni, a mi ćemo zaradu ostvarivati deljenjem prihoda od vazdušnih luka te deleći udele trgovačkih i maloprodajnih prihoda u vazdušnim lukama - kazao je O’Liri.

Ova niskobudžetna kompanija očekuje da će ove godine ostvariti promet od čak 119 miliona putnika, a očekuje se i drastično povećanje njihove flote do 2024. godine. Prošle godine prosečne cene leta kompanije Ryanair iznosile su 46 EUR, a šef kompanije najavio je da će se ta cena već ove godine smanjiti za 10-15%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.