NavMenu

NIS ulaže 11,5 miliona EUR u izgradnju 15 novih pumpi u Srbiji

Izvor: Danas Utorak, 18.03.2008. 08:39
Komentari
Podeli


Kompanija "NIS Petrol" najavila je juče (17.mart 2008. godine) da će u 2008. godini uložiti oko 11,5 miliona EUR u izgradnju 15 novih benzinskih pumpi u Srbiji.

Izvršni direktor "NIS Petrola" Dragan Vučur je na sajmu automobila "BG car show" kazao da je u ovoj godini u planu i rekonstrukcija 15 benzinskih pumpi u koje će biti uloženo oko 8,8 miliona EUR, dok će u obavezne ekološke projekte na pumpama biti uloženo oko 11 miliona EUR.

Prema njegovim rečima, u naredne dve godine "NIS Petrol" planira da u Srbiji izgradi još 22 benzinske pumpe i da isti broj maloprodajnih objekata rekonstruiše.

"NIS Petrol" je deo Akcionarskog društva Naftna industrija Srbije koji se bavi preradom nafte i distribucijom goriva, a sastoji se od kompanija "Jugopetrol", "Naftagas promet" i dve rafinerije - u Novom Sadu i Pančevu.

U Srbiji trenutno radi 484 benzinskih pumpi NIS-a. Vučur je najavio da nacionalna naftna kompanija u 2008. godini planira da uloži oko 62,5 miliona EUR u rafinerijsku proizvodnju i oko 35 miliona EUR u ekološke projekte u rafinerijama u Pančevu i Novom Sadu.

- U projekte za poboljšanje kvaliteta goriva, u ovoj godini, planirano je da bude uloženo oko 15 miliona EUR- dodao je izvršni direktor NIS Petrola.

Tagovi:
Dragan Vučur
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.