NavMenu

Dobit Impol Sevala u prvom polugodištu 2016. skočila na 670 miliona dinara

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.08.2016. 08:54
Komentari
Podeli
(Foto: seval.rs)
Valjonica Impol Seval iz Sevojna objavila je šestomesečne rezultate poslovanja koji pokazuju nastavak trenda visoke efikasnosti kompanije iz prošle godine.

Ostvarena proizvodnja u prvih šest meseci porasla je 5,1% na 31.252 tone, zahvaljujući pre svega rastu bojenog programa za 11,3%. Kao i u proteklom periodu, veći deo proizvodnje (čak 96%) je namenenjen prodaji na ino tržištu (pre svega u Nemačkoj, Italiji i Rusiji).

Ostvarena realizacija je iznosila 34.080 tona (rast od 5,1%) u kojoj dominiraju hladno valjani proizvodi.

Finansijski posmatrano, u periodu januar-jun ostvaren je poslovni prihod od 6,8 milijardi dinara što je smanjenje od 4,6%, dok je poslovna dobit kompanije, usled nižih troškova materijala i smanjenja zaliha, porasla 94,3% na 730,4 miliona dinara.

Neto dobit kompanije je skočila 144,7% na 669,7 miliona dinara, prenosi Wisebroker.

Na kraju juna, Impol Seval je imao kreditnu zaduženost od 25,2 mil EUR u odnosu na 29,5 mil EUR na kraju 2015. godine. Smanjenje kreditne izloženosti ošlo je kao posledica pada kratkoročnih finansijskih obaveza za 4,3 mil EUR. U istom periodu, zabeležen je i pad ponderisane kamatne stope sa 3,78% na 3,15%.

Akcije Impola predstavljaju jednog od najvećih dobitnika na Beogradskoj berzi u 2016. s obzirom na rast cene u ovom periodu od 87,1%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.