NavMenu

Beer Fest donosi privredi Srbije 5,4 mil EUR - Očekuje se 20.000 turista iz inostranstva

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 08.08.2016. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: Beograd.rs)
Manifestacija za ljubitelje piva Beer Fest biće održana od 17. do 21. avgusta u Beogradu, a organizatori ističu da će povećan turistički promet generisati privrednu aktivnost od 5,4 mil EUR, zbog čega će se u državnu kasu direktno sliti 1,08 mil EUR.

Već 14. godinu zaredom Beer Fest daje značajan doprinos razvoju manifestacionog turizma u Srbiji, ističu organizatori. Očekuje se, kako su naveli, da će zbog besplatnog koncerta grupe Rudimental, ali i izvođenja više od 40 bendova sa domaće i regionalne scene, tokom svih pet festivalskih dana Srbiju posetiti rekordnih oko 20.000 turista iz celog sveta.

Strani turisti u Beogradu tokom festivala borave prosečno tri dana i troše oko 90 EUR dnevno.

- Procene su da će ove godine tokom Beer Festa samo kroz PDV direktno u budžet države Srbije biti uplaćeno oko 1.080.000 EUR,
a to je PDV na pružanje usluga transporta, hotelijerstva, ugostiteljstva... Kad se pridoda i novac koji će biti potrošen na ove usluge, što je direktni doprinos privredi Beograda i Srbije, Belgrade Beer Fest će generisati privrednu aktivnost od ukupno 5,4 mil EUR - piše u saopštenju.

Procena je, kako piše, da se od inostranih turista desetostruko vraća svaki dinar uložen u manifestacije.

Organizatori ističu da je značaj festivala za turizam Beograda i Srbije višestruk i ogleda se u direktnoj materijalnoj i nematerijalnoj koristi.

- Pored direktnih finansijskih rezultata za budžet, poruka koju će posetioci festivala iz drugih zemalja poneti sa sobom, jeste da je Srbija gostoprimljiva zemlja, željna druženja i interakcije sa okruženjem. Nematerijalna korist festivala je svakako u gradjenju imidža Srbije, koja treba da privlači sve veći broj turista - navedeno je.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.