NavMenu

Fabrika "Udarnik" zatvorena pre sedam godina, magacini puni robe - Čarape mogu da prodaju još 20 godina

Izvor: Blic Ponedeljak, 20.06.2016. 09:43
Komentari
Podeli
(Foto: Gts/shutterstock.com)
Fabrika čarapa "Udarnik" već sedam godina ne radi, ali kupci svakog dana dolaze da kupe čarape jer su u magacinima ostale velike zalihe. Na etiketama zavisno od godine proizvodnje je žig "Made in Jugoslavia", a kod "novijih" modela "Made in Serbia".

Jedan od malobrojnih preostalih radnika "Udarnika" Ljubomir Milosavljev ostao je da radi u prodavnici u sastavu fabrike.

– Koleginica i ja dnevno otkucamo dvadesetak fiskalnih računa, ali oni koji dođu ne kupuju po jedan par. A robe ako bismo prodavali ovim tempom ima na lageru da je krčmimo još dvadeset godina – rekao je Milosavljev i objasnio da ako su čarape zapakovane i ako ne stoje na suncu, nemaju ograničen rok trajanja.

Poslednje čarape istkane su 2006. godine, ali se u radnji mogu kupiti i one proizvedene pre dvadeset godina. - Cene nisu menjane od 2006. godine, zaliha imamo, a dokle ćemo ih prodavati, zavisi više od stečaja nego od nas – objasnio je Milosavljev.

U "Udarniku" je, inače, posle uvođenja stečaja ostalo sedmoro zaposlenih koji primaju minimalce. Stečajni postupak je sada u mirovanju jer, kako kaže stečajna upravnica Andrijane Živanović, za deo imovine podnet je zahtev za restituciju.

U jednom od objekata čarapare pre nekolika godina turski biznismen je planirao pokretanje nam kapa za tursku vojsku i čak su bile prebačene i neke mašine iz Rumunije, ali posao nije pokrenut jer je Turčin je odustao od ulaganja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.