NavMenu

U Nemačkoj će se od 2030. prodavati samo električni automobili

Izvor: seebiz.eu Nedelja, 19.06.2016. 13:47
Komentari
Podeli
Nemačka planira do od 2030. obustavi prodaju automobila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem, kako bi smanjila emisiju ugljen-dioksida.

Da bi Nemačka ispunila ranije postavljeni cilj, a to je da do sredine 21. stoleća smanji CO2 emisiju za 80-95%, potrebno je drastično da redukuje zagađenje prouzrokovano putnim prometom, rekao je zamenik ministra ekonomije te zemlje, Rainer Baake.

- Činjenica je da od 1990. uopšte nismo smanjili emisiju ugljen-dioksida u sektoru prometa. Možda trenutno nemamo adekvatno rešenje za redukovanje emisije za koju su odgovorna teretna vozila, ali imamo odgovor na zagađenje kada je reč o putničkim automobilima - tvrdi Baake.


U Nemačkoj smatraju da se značajni rezultati mogu postići uvođenjem u promet većeg broja električnih automobila, što bi doprinelo da se emisija CO2 do 2020. smanji za 40%, u poređenju sa 1990. godinom. Norveška je uz pomoć sličnih mera uspela da postane lider po broju električnih automobila na putevima, u odnosu na broj stanovnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.