NavMenu

"Philips Lighting" predstavlja energetski efikasne svetiljke za gradsko osvetljenje

Izvor: eKapija Utorak, 15.03.2016. 11:47
Komentari
Podeli
"Philips Lighting", u sastavu kompanije "Royal Philips", kao svetski lider u oblasti osvetljenja, će na nastupajućem "Light + Building" sajmu, od 13. do 18. marta u Frankfurtu, predstaviti najnoviji portofilo svetiljki za gradsko osvetljenje. Nudeći održiva, energetski efikasna rešenja dizajnirana za budućnost, "Philips" teži da unapredi kvalitet života, poboljša gradski ambijent i stvori inspirativna, srdačna okruženja, svojim urbanim svetiljkama.

"Philips" predstavlja najupečatljivije i najnovije elemente iz svog portfolija na najvećem sajmu osvetljenja i gradnje u svetu, uključujući:

CitySoul gen2 LED– kreiran da prati ritam grada

CitySoul gen2 LED pruža jedinstveno vizuelno iskustvo i može se koristiti i kao sredstvo za profesionalce u urbanom okruženju. Uklapa se u veliki broj stilova raznih urbanih konteksta i pruža doslednost kroz čitav grad s obzirom na to da je dizajnirana za brojne različite primene i sheme osvetljenja. CitySoul gen2 LED familija je dostupna u dve veličine i sa širokom ponudom nosača i mogućnosti montaže.

Ove opcije čine CitySoul gen2 LED primenljivim i na klasične i na moderne urbane kontekste, kao što su trgovi u centru grada, bulevari, parking zone, poslovni parkovi i stambene ulice.

Takođe, inovativna i jedinstvena IntelliWhite tehnologija omogućava promenu režima temperature boje– od tople ka hladnoj – kao i podešavanja jačine osvetljenja koja se može uskladiti sa ritmom grada. Na primer, uveče kada ljudi krenu na piće i večeru, toplije temperature boja će kreirati privlačnu atmosferu, ističući osvetljene zgrade i tako još više naglašavajući javne površine. Noću, kada su restorani i kafići zatvoreni, osvetljenje može biti neutralnije. Kako noć prolazi, podešavanja toplih jutarnjih boja se mogu koristiti da reflektuju svitanje.

CityCharm – pruža prijatno osvetljenje vrhunske efikasnosti

Nekada je biranje prijatnog rešenje za osvetljenje značilo odricanje od efikasnosti i uštede energije. Danas se to promenilo. Philips je doneo 2 jedinstvene optičke inovacije sa svojim CityCharm portfolijom koji pruža komfor i vrhunsku efikasnost:

ClearGuide

ClearGuide je jedinstveni optički sistem koji pruža izvrstan vizuelni komfor i izvanredne optičke performance, bez premca među rešenjima sa difuzorima. Prijatan izgled svetiljke pretvara osvetljenje u nešto prijatno na pogled kada izađete na ulicu. ClearGuide takođe predstavlja vizuelnog vodiča pomoću svog jedinstvenog vertikalnog svetlosnog elementa.

GentleBeam

GentleBeam je optički sistem koji pruža izuzetan vizuelni komfor u poređenju sa "golom" LED pločom, istovremeno održavajući i efikasnost. Sa većinom difuzora – na protektoru ili na zaštitnom poklopcu LED ploče – svetlosna distribucija optike se može značajno menjati. Ovo može rezultirati sa 15 do 30% umanjenja efikasnosti svetlosne distribucije. To nije slučaj sa GentleBeam-om. Ovaj jedinstveni optički sistem se sastoji od poklopca jednodimenzionalne mikro-teksture (mikrolinearnih prizmi) koja poboljšava vizuleni komfor pritom održavajući izuzetno visok nivo efikasnosti.

ClassicStreet – donosi gradu jedinstveni vizuelni doživljaj

Sa svojim suptilnim talasastim dizajnom i posebnim pripadajućim nosačima i stubovima, ClassicStreet daje jedan savremeni izgled koji ulepšava gradove i stvara prepoznatljivi dnevni i noćni ambijent. Dizajn se dobro uklapa u istorijske i tradicionalne arhitektonske postavke, a takođe ulepšava i moderna gradska okruženja.

ClassicStreet je dostupna u verziji koja se montira na stub, kao viseća i kao zidna svetiljka kako bi mogla da se uklopi u različite urbane kontekste, od malih ulica u centru grada do širokih bulevara za šoping i saobraćaj. Sa svojim ugrađenim LED sistemom, ClassicStreet pruža izvanredan nivo osvetljaja i energetskih performansi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.