NavMenu

Halk banka dovodi dva investitora u Čačak?

Izvor: Ozonpress Ponedeljak, 29.02.2016. 15:49
Komentari
Podeli
Halk banka je u razgovoru sa čelnicima grada pokazala zainteresovanost da pomogne podizanje ekonomije u gradu posredovanjem u dovođenju najmanje dva investitora u Čačak. To je prilikom poslednjeg gostovanja na TV "Telelmark" najavio gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić.
On je rekao da su čelnici banke želeli da u znak zahvalnosti gradu, gde se nalazi sedište Halk banke, oduže dovođenjem dva investitora. Kako je rekao, govorilo se o dovođenju jedne konfekcijske kompanije i izgradnji fabrike za preradu voća.

- Vlasnici Halk banke su izrazili spremnost da posreduju u povezivanju najveće kompanije iz Turske koja se bavi proizvodnjom konfekcije i grada Čačka. Mi smo sa naše strane dostavili podatke o svom halskom prostoru koji se nalazi na teritoriji grada. Očekujemo da delegacija fabrike poseti grad kako bi nastavili pregovore. Takođe, predstavnici Halk banke su rekli da imaju nameru da dovedu jednog investitora koji bi gradio fabriku za preradu voća, jer je ceo naš region poznat kao voćarski kraj, rekao je gradonačelnik Ilić.

On je izrazio optimizam da će "Fabrika reznog alata" opstati, da je Halk banka izrazila spremnost za svaki dogovor, a da se u rešavanje problema uključila i Vlada Srbije na insistiranje ministra Velimira Ilića.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.