NavMenu

"Exit" proglašen za najbolji evropski festival u 2016.

Izvor: Radio 021 Ponedeljak, 08.02.2016. 14:47
Komentari
Podeli
(Foto: exit festival)
Novosadski "Exit" je proglašen za najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane evropskog turističkog priznanja "European Best Destinations" koje se dodeljuje u saradnji sa sa Evropskom komisijom.

"Exit" je osvojio prvo mesto ispred festivala kao što su engleski "Secret Garden" (2. mesto), belgijski "Tomorrowland" (3. mesto) i "Glastonbury" (4. mesto).

Iz "European Best Destinations" je saopšteno da su letnji muzički festivali deo evropskog identiteta i da je "Exit" postao jedan od najvažnijih festivala na svetu:

- Sa vašim festivalom doprinosite privlačnosti Evrope kao svetske destinacije broj 1 u svetu- navodi se u saopštenju iz Brisela.

"European Best Destinations" je evropska krovna organizacija za promociju evropske kulture i turizma, a čije članstvo čini čak 355 turističkih organizacija širom Evrope. Njen rad i godišnja priznanja za koja glasaju stotine hiljada putnika širom planete, direktno utiču na promociju nagrađenih destinacija koje zatim beleže rast globalnih turista i investitora.

Nedavni primeri nagrađenih destinacija kao što su Porto i Bordo, učinili su te gradove posebno atraktivnim za posetioce iz Amerike i Azije, ali i unutar Evrope.


Sajt "European Best Destinations" mesečno posećuje preko 2,5 miliona posetilaca, uz desetine hiljada pratilaca na "Facebook"-u, "Twitter"-u, "Instagram"-u i "Pinterest"-u. Njihove aktivnosti prati i medijski domet koji se meri u desetinama miliona gledalaca.

"Exit" festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim "Exit Avantura" putuje na Jadransko more radi trećeg "Sea Dance" festivala od 14. do 16. jula.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Iznad prestonice leteo najtiši avion na svetu - Embraer u Beogradu predstavio svoj E195-E2

Najnoviji avion kompanije Embraer E195-E2 juče je u Beogradu imao svoj demonstracioni let kome su prisustvovali predstavnici srpske nacionalne avio-kompanije Air Serbia, Vlade Republike Srbije, avio-industrije i medija. Bila je to prilika da se ključne zainteresovane strane upoznaju sa inovativnim dizajnom, udobnošću i operativnom produktivnošću najsavremenijeg embraer aviona E2. To je najefikasniji i najtiši uskotrupni avion na svetu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.