Izvor: eKapija | Četvrtak, 31.12.2015.| 10:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nagrađeni najbolji studenti Elektrotehničkog fakulteta

Povodom 67. godišnjice Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 26. decembra 2015. godine dodeljene su nagrade najuspešnijim studentima, a svečanosti su prisustvovali ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, predsednik SANU Vladimir Kostić, profesori, sadašnji i bivši studenti, kao i predstavnici kompanija koje tradicionalno nagrađuju studente. Među njima je, kao i prethodnih godina, bio i "Logo", a u ime kompanije nagradu je uručio Milutin Stojiljković, zamenik direktora.

Ove godine nagrada kompanije "Logo" se posebno isticala. Jedna od najboljih studentkinja Elektrotehničkog fakulteta u ovoj godini, Jovana Perović, je pored novčanog iznosa dobila i studijsko putovanje u Japan, gde će imati priliku da ispuni san mnogih mladih naučnika i upozna kolege, istraživačke i proizvodne procese "Furukawa Group". "Furukawa Group" postoji već 140 godina, objedinjuje oko 150 kompanija na globalnom nivou i jedan je od tehnoloških lidera u oblasti telekomunikacija, elektronike, energetike, hemijske i metalske industrije.

Jovana Perović, diplomirani inženjer telekomunikacija i informacionih tehnologija, isticala se još od školskih dana uspesima na polju matematike, bila je odličan student i učestvovala u pisanju nekoliko značajnih radova, a trenutno radi kao asistent na kursevima mikrotalasne tehnike, mikrotalasne elektronike i osnova elektrotehnike.

Studijsko putovanje koje je obezbedila kompanija "Logo" u saradnji sa "Furukawa Group" doprinće proširenju njenih znanja i interesovanja i pružiti joj priliku da na licu mesta upozna jednu od najprestižnijih svetskih kompanija, poseti Japan i bolje upozna ovu daleku zemlju, saopšteno je iz ove kompanije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.