NavMenu

Prvi interni hakaton Credit Agricole S.A. - "Bank4Teens" traga za inovativnim idejama za tinejdžere

Izvor: eKapija Utorak, 01.12.2015. 13:20
Komentari
Podeli
Credit Agricole S.A. organizuje od 30. novembra do 2. decembra "Bank4Teens" hakaton na kome okuplja odabrane timove iz svake od zemalja u kojima ima razvijeno međunarodno bankarstvo sa stanovništvom – Srbije, Italije, Poljske, Ukrajine, Egipta i Maroka – uz zaposlene u CA Grupi u Francuskoj. Cilj je da tokom 48-časovnog stvaranja učesnici razviju inovativnu ideju (aplikaciju za mobilni telefon ili tablet, igricu...) namenjenu "budućim" tinejdž klijentima u svim zemljama u kojima je prisutna CA međunarodna banka. U projekat je bilo uključeno više od 20.000 zaposlenih, a izabrano je 30 projekata koji učestvuju na "Bank4Teens" razvojnom maratonu.

- Hakaton je baziran na uspešnoj saradnji između Credit Agricole banaka u sedam zemalja. Ideja je potekla od marketing direktora naših međunarodnih banaka, od kojih se svaki suočava sa veoma konkretnim problemom kako se približiti tinejdžerima. Ovaj prvi interni i multikulturalni razvojni eksperiment rezultiraće pobedničkom aplikacijom koja će biti isporučena na tržište u prvoj polovini 2016. godine. Hakaton čini deo šireg "CAP digital" projekta koji se odvija u svih sedam zemalja - izjavio je Mark Openhajm, direktor za Međunarodno bankarstvo sa stanovništvom u Credit Agricole-u.

Više od 20.000 zaposlenih u Credit Agricole banci bilo je pozvano da se registruje na ovo takmičenje putem dvojezične platforme. Od tog trenutka počeo je rad na temi "Bank4Teens". Centrala i sve filijale imale su oko mesec i po dana da uobliče svoje ideje, uz mogućnost da ih dokumentuju kroz online chat sa drugim zaposlenima i stručnjacima za marketing, sociologiju, IT ekspertima i digital dizajnerima.

Na platformu je postavljeno 260 projekata, a krajem oktobra odabrano je njih 30. Kada se razvojni maraton završi 2. decembra, panel izvršnih direktora će izabrati pobednički projekat i lansirati ga na tržište u prvoj polovini 2016. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.