NavMenu

Na gradnji autoputa Bar-Boljare angažovano 20 crnogorskih firmi

Izvor: Tanjug Subota, 07.11.2015. 14:33
Komentari
Podeli

(Foto: wellphoto/shutterstock.com)
Na izgradnji autoputa Bar-Boljare angažovano je 20 podizvođača i svi su domaći, odnosno iz Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Saglasnost Ministarstva saobraćaja za angažovanje na autoputu do sada su dobili "Geo Max", "Inter project" i "Entasis", Institut sigurnost, "Geoprojekt", "Hidricop", "Gratom", "Beton Montenegro", "Bemax", "Montenegropetrol", "Cijevna komerc", "Čelebić", "Toškovići", "Indel inženjering", "Civil enginer" i "Medix" iz Podgorice, "Ramel", "Exploring" i "Ening" iz Nikšića, "Jawel" iz Danilovgrada i "Geotehna" iz Bijeloga Polja.

Iz Ministarstva kažu da je podiizvođačima do sada dodeljeno oko 15% ukupne ugovorene vrednosti radova, prenela je RTCG.

- U toku je pregovaranje i zaključivanje novih ugovora - najavili su iz tog vladinog resora.

Kineska korporacija za izgradnju puteva i mostova (CRBC) je pored podizvođača, angažovala i druga domaća preduzeća.

- Zakonom o autoputu definisana je primena principa segmentacije na nivou idejnih i glavnih projekata za pojedine deonice, delove i objekte koji predstavljaju jednu građevinsku i funkcionalnu celinu i principa faznosti u izradi idejnih i glavnih projekata. Na izvođaču radova je da definiše broj glavnih projekata koje će raditi - naveli su iz Ministarstva.

Podseća se da su radovi počeli 11. maja ove godine.

- Od tada počinje da teče ugovorom definisani rok od 48 meseci za realizaciju projekta. Kod dela javnosti postoji nerazumevanje jer se pod radovima podrazumeva izrada glavnog projekta, izvodenje pripremnih radova i na kraju glavnih radova na samoj deonici autoputa - precizirali su iz Ministarstva.

Izvođač radova trenutno, kako se dodaje, priprema glavni projekat i izvodi pripremne radova. A dinamiku radova sam određuje u skladu sa svojim programom radova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.