NavMenu

Grad Beograd i NSZ subvencionišu zapošljavanje

Izvor: eKapija Petak, 30.10.2015. 11:45
Komentari
Podeli
(Foto: aslysun/shutterstock.com)
Grad Beograd je prvi put, usvajanjem Akcionog plana zapošljavanja Grada Beograda za 2015. godinu, ostvario zakonsko pravo i aplicirao kod nadležnog ministarstva za pokriće dela troškova za projekte za nezaposlena lica u okviru programa stručne prakse kod privatnog poslodavca, zapošljavanja teže zapošljivih lica putem javnih radova i programa sticanja praktičnih znanja kod privatnog poslodavca, navodi "Beoinfo".

Predviđa se da će se putem ova tri projekta, sredstvima grada i iz budžeta Republike Srbije, zaposliti više od 90 nezaposlenih lica sa evidencije NSZ-a i da će više od 120 lica završiti stručnu praksu kod poslodavaca.

Navedene projekte Sekretarijat za privredu Grada Beograda sprovešće u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Filijalom za grad Beograd. Postupak dodele sredstava za navedene namene sprovodiće NSZ, jer se radi o njenom izvornom poslu.


Javni pozivi objavljeni su 28. oktobra na zvaničnom sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Beograda, a možete ih pogledati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.