NavMenu

Novosađani testiraju mobilnu aplikaciju za kupovinu karata u gradskom prevozu

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.10.2015. 15:35
Komentari
Podeli
(Foto: gspns.co.rs)
Novosađani će uskoro putem "MobiWallet"-a ("Digitalni novčanik"), aplikacije za mobilni telefon, moći da kupuju karte za prevoz gradskim autobusom. Ovo je osnovna ideja evropskog projekta "Mobility and Transport Digital Wallet" – "MobiWallet", u čiju implementaciju su uključeni JGSP "Novi Sad", Grad Novi Sad i kompanija DunavNET.

Trenutno je u toku testiranje rešenja, a u ovoj fazi od krucijalnog značaja je povratna informacija od korisnika, odnosno građana Novog Sada. U proteklih nekoliko nedelja oko 180 Novosađana prijavilo se za učešće u probnom radu "Digitalnog novčanika". Kako bi proces testiranja aplikacije dao što realnije rezultate, partneri na projektu dodatno pozivaju sve zainteresovane građane da se uključe kao volonteri popunjavanjem ankete.

Nakon procesa selekcije volonteri će aplikaciju "MobiWallet" (koja je dostupna u "Google Play" prodavnici) moći da koriste za kupovinu pojedinačnih karata za vožnju, ali i za kupovinu paketa od 10 karata, dok će uskoro biti dostupna i opcija kupovine mesečne karte.

Pored kupovine karte telefonom ova aplikacija omogućava i da korisnici u svakom trenutku saznaju gde se nalazi autobus koji čekaju na stanici, procenu vremena dolaska autobusa, ali i informacije o ekološkom stanju delova grada. Naknadno će korisnicima aplikacije biti stavljeni na raspolaganje i servis za informisanje o gradskim znamenitostima, kao i mogućnost uvida u raspoloživi broj bicikala na rent-a-bike stanicama.


"MobiWallet" aplikacija trenutno je dostupna korisnicima pametnih telefona sa "Android" operativnim sistemom, ali se radi i na verziji za iOS mobilne telefone, o čemu će javnost biti na vreme obaveštena.

Pored Novog Sada "MobiWallet" projekat realizuje se i u Santanderu (Španija), Firenci (Italija) i u regionu West Midlands (Velika Britanija). Projekat se finansira iz sredstava Okvirnog programa za inovacije i konkurentnost CIP.

Sve dodatne informacije o projektu, kao i o načinu uključivanja građana u testiranje, nalaze se na zvaničnom sajtu projekta: www.mobiwallet-project.eu i na Facebook stranici: www.facebook.com/mobiwalletofficial.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.