NavMenu

Beograd planira izgradnju magistrale od Mirijeva do petlje "Lasta"

Izvor: eKapija Utorak, 15.09.2015. 14:20
Komentari
Podeli
Glavni grad Srbije uskoro bi mogao da dobije još jednu značajnu saobraćajnicu - Spoljnu magistralnu tangentu (SMT), koja u prvoj fazi obuhvata deonicu od Pančevačkog puta do trafo stanice "Beograd 20", sa mostom preko Dunava, dok bi u drugoj fazi trebalo da se prostire od pristupnog puta ka kompleksu trafo stanice "Beograd 20" u Mirijevu do autoputa E-75 i veze sa Novom mokroluškom ulicom (petlja "Lasta").

Uloga SMT je povezivanje saobraćajnih pravaca koji uvode saobraćaj u centar grada, čime bi se ostvarila ravnomernija raspodela saobraćaja, a istovremeno bi se pojedini vidovi - pre svega teretni i tranzitni saobraćaj, usmerili na obilaznicu.

U definisanju trase SMT korišćen je Idejni projekat saobraćajnice koji je izradio Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu, "Institut za saobraćajnice i geotehniku – ISG". Trasa SMT - II faza počinje od pristupnog puta za trafostanicu "Beograd 20" i pruža se preko ulice Mihaila Bulgakova, Bulevara kralja Aleksandra i autoputa E-75, sve do ulice Nova 1 i petlje "Lasta".

Ukupna površina obuhvaćena Nacrtom plana detaljne regulacije Spoljne magistralne tangente - II faza je približno 54,80 ha, na kojoj je planirana izgradnja ulice, infrastrukturne mreže, komunalne i javne zelene površine, kao i komercijalne zone - baze za održavanje puteva i stanica za snabdevanje gorivom, kao pratećih sadržaja saobraćajnice. Ukupna dužina osnovne trase je 4,3 km, od čega se 1,6 km vodi mostovskom konstrukcijom.

Zbog planirane pozicije u uličnoj mreži grada i značaja u povezivanju različitih gradskih zona, SMT je planirana kao magistralna saobraćajnica, a ukrštanje sa saobraćajnicama nižeg ranga vršiće se preko denivelisanih raskrsnica.

Nacrt plana detaljne regulacije Spoljne magistralne tangente - II faza nalazi se na javnom uvidu do 13. oktobra 2015. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.