NavMenu

Otvaranje fabrike "Vibac" početkom oktobra 2015. u Jagodini - Posao za 400 radnika

Izvor: Tanjug Nedelja, 13.09.2015. 23:08
Komentari
Podeli
Fabrika za proizvodnju traka najnovije tehnologije u industrijskom pakovanju italijanske kompanije "Vibac", koja se gradi u Jagodini, biće otvorena za 20 dana, izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma.

Fabrika je izgrađena u Industrijskoj zoni u Jagodini, na "koridoru 10" oko 500 metara od međunarodnog autoputa i železničke pruge Beograd - Niš.

- Reč je o najvećoj fabrici u Srbiji i na Balkanu, površine oko 70.000 kvadratnih metara, u kojoj će zaposlenje naći 400 ljudi, a ukupna investicija je 70.000.000 EUR - rekao je Marković u subotu na prijemu za pčelare Srbije u Skupštini grada.

U fabrici "Vibac" rečeno je Tanjugu da je u toku prijavljivanje radnika za zapošljavanje u ovoj fabrici, "koje je posebno intenzivirano od 7. septembra".

Izgradnja Fabrike "Vibac" u Jagodini, počela je 18.decembra 2013. godine, a izgradnja fabrike je finansirana iz direktnog kapitala.


Najvećoj mašini u fabrici, vlasnik kompanije je dao ime "Palma".

Marković je u ranijoj izjavi Tanjugu objasnio da je ta mašina nazvana "Palma" u znak zadovoljstva što je grad ispoštovao maksimalno sve što je obećao prema investitorima.

Fabrika "Vibac" planira izvoz od 150.000.000 EUR iz Jagodine, najviše u zemlje istočne Evrope, bivšeg Sovjetskog saveza i u regiju Pacifika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.