NavMenu

Kinezi zainteresovani za saradnju u oblasti šinskih vozila

Izvor: Novosti Subota, 11.07.2015. 08:36
Komentari
Podeli

Predstavnici Privredne komore Beograda potpisali su u petak (10. jul 2015. godine) sporazum o saradnji sa Čangčun trgovinskom asocijacijom, a kineska strana je trenutno zainteresovana za oblast šinskih vozila.

Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić je naglasio da je intenziviranje privredne saradnje između Srbije i Kine usledilo nakon prošlogodišnjeg samita 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Kine koji je održan u Beogradu.

On je naglasio da je ovaj sporazum deo aktivnosti na kojima radi Privredna komora Beograda koja je zadužena za koordinaciju ukupnih privrednih aktivnosti sa Kinom.

Šef kineske delegacije Gao Guangbin je naglasio da je razlog posete Beogradu namera kineskih privrednika da se upoznaju sa mogućnostima ekonomske saradnje sa srpskim kolegama. On je naglasio da ih pre svega zanima poslovna saradnju u oblasti šinskih vozila budući da su dobili informaciju da srpska strana namerava da gradi brzu prugu ka Budimpešti, kao i metro u narednim godinama.

Guangbin je naglasio da se u kineskoj delegaciji nalaze predstavnici kineske kompanije "China CNR Changchun Bus Factory", koja je jedna od najboljih u svetu u proizvodnji šinskih vozila i da su zainteresovani da uđu u neki posao u Srbiji. On je naglasio da interesovanje za saradnju postoji u građevinarstvu, turizmu i drugim oblastima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.