NavMenu

S-BOX indeks sertifikat Erste banke na Beogradskoj berzi u septembru ili oktobru?

Izvor: Tanjug Nedelja, 29.07.2007. 16:17
Komentari
Podeli

Erste banka je za samo mesec i po dana uspela da stranim investitorima proda S-BOX sertifikate za Srbiju u iznosu od oko 25 mil EUR, izjavio je zamenik predsednika Izvršnog odbora te banke, Slavko Carić i naveo da je najveći broj stranih investitora iz Nemačke, Austrije i Švajcarske, a veliko interesovanje vlada i među Englezima.

- Pojedinačna vrednost S-BOX indeks sertifikata Erste banke je 100 EUR, a obuhvata paket akcija 12 najlikvidnijih kompanija u Srbiji, objasnio je Carić i podsetio da je S-BOX sertifikat počeo da se izdaje od 15. juna ove godine.

-S-BOX sertifikat Erste banke za Srbiju je doživeo najveći rast i najveći uspeh među investitorima, od svih ostalih sertifikata koje Erste banka ima u ostalim zemljama centralne i istočne Evrope, podvukao je Carić i napomenuo da ovakav sertifikat u Srbiji za sada jedino nudi Erste banka.

S-BOX indeks obračunava berza u Štutgartu i njime se može trgovati na toj nemačkoj berzi i na berzi u Beču, kazao je on i dodao da osim tržišne kapitalizacije, ključni faktor za indeks koji se ažurira je likvidnost 12 posmatranih kompanija.

Carić je naznačio da su predstavnici Erste banke već vodili razgovore sa Komisijom za hartije od vrednosti i Beogradskom berzom, kako bi i domaći investitori i građani mogli da kupuju te sertifikate na berzi u Beogradu i nagovestio da bi S-BOX indeks sertifikat Erste banke mogao bi da se pojavi na Beogradskoj berzi u septembru ili oktobru ove godine.

- Domaće finansijsko tržište će biti veoma atraktivno kada se na njemu pojave hartije od vrednosti velikih javnih preduzeća, kao što su akcije NIS-a i "Telekoma Srbije" i to investitori očekuju sa velikom pažnjom - zaključio je Carić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.