NavMenu

Vojvodina postaje veliko gradilište - Za razvoj komunalne infrastrukture skoro milijardu dinara

Izvor: eKapija Utorak, 12.05.2015. 16:13
Komentari
Podeli
Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković, uručili su prve ugovore u okviru konkursa namenjenih za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture i oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda u našoj pokrajini. Ukupna vrednost ovih investicija iznosi 994.247.888 dinara, a ugovore o njihovoj dodeli uručeni su gradonačelnicima i predsednicima vojvođanskih opština, objavljeno je na sajtu pokrajinske Vlade.

Novac za realizaciju projekata, koji će da doprinesu ravnomernom razvoju komunalne infrastrukture u vojvođanskim opštinama, dobila je 21 lokalna samouprava, među kojima su Sombor, Pančevo, Sremska Mitrovica, Novi Kneževac, Senta, Bačka Palanka, Žabalj i druge.

- Potpisivanje današnjih ugovora omogućiće da se izgradi, ne samo infrastruktura koja će privlačiti investitore i omogućiti kvalitetniji život ljudima koji žive u ovim gradovima i opštinama, nego da se podrška da i građevinskoj operativi. To znači da se automatski nekih 36 privrednih grana, koje su naslonjene na građevinsku operativu – oživi, i da ljudi na teritoriji Vojvodine zahvaljujući tome obezbede svoju egzistenciju - kazao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Predsednik Pokrajinske vlade je objasnio da je namera bila da se na ovaj način pripreme gradovi i opštine da sutra apliciraju za evropske fondove, te što bolje koriste sredstva u budućnosti koje je Evropa namenila našem području.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković izjavio je da sa ovim ugovorima danas započinje novi investicioni talas u Pokrajini.

- Upravo danas možemo reći da će u ovoj godini AP Vojvodina biti najveće gradilište u ovom delu Evrope, sa pravom činjenicom da ćemo samo kroz prvi konkurs koji smo sproveli za sredstva koja danas dodeljujemo, uspeti da izgradimo preko 23 kilometara saobraćajnica, 23,4 kilometara kanalizacionih mreža, 13,4 kilometara vodovodnih mreža i učinimo sve što je neophodno u lokalnim samoupravama, koje su aplicirale za sredstva - rekao je Nebojša Malenković.

U skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2015. godinu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, današnjim ugovorima predviđena su sredstva u iznosu od 300.000.000 dinara. Za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture dodeljena su sredstva u iznosu od 150.000.000 dinara za projekte vodosnabdevanja i 550.000.000 dinara za projekte u oblasti zaštite voda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.