NavMenu

NLB banka ostvarila poslovne ciljeve u 2014.

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.04.2015. 13:18
Komentari
Podeli

Zahvaljujući uspešno sprovedenom procesu restrukturiranja, NLB banka Beograd je u 2014. ostvarila svoje poslovne ciljeve, ušla u 2015. godinu sa pokazateljem adekvatnosti kapitala od 25,7% i strateški je učvrstila prisutnost "NLB Grupe" na srpskom tržištu. Na taj način NLB banka Beograd je ispunila ciljeve transformacije "NLB Grupe", jer je dosledno i na zdravim temeljima sprovela nužne promene što je doprinelo da cela "NLB Grupa" završi 2014. godinu sa ostvarenim profitom od 62,3 mil EUR, saopštila je danas ova banka.

Redefinisanjem poslovne strategije, izvršenom optimizacijom poslovanja i dokapitalizacijom NLB banke Beograd, "NLB Grupa" je potvrdila da joj je Srbija strateško tržište. Sprovedene mere omogućile su da NLB banka Beograd uđe u 2015. godinu sa pokazateljem adekvatnosti kapitala od 25,7% što je više od dva puta iznad regulatornog standarda.

Predsednik Izvršnog odbora NLB banke Beograd, Branko Greganović izjavio je:

- Prethodna godina je za NLB banku Beograd bila godina prelaza u efikasniju banku koja je u potpunosti fokusirana na zadovoljenje potreba klijenata. Ostvarivanje poslovnih ciljeva u 2014. godini odraz je niza sprovedenih mera restrukturiranja i pokazatelj da je naša banka uspela postavi zdrav osnov za rast i pozitivno poslovanje u sledećim godinama.

NLB banka Beograd je tokom 2014. dokapitalizovana, izvršena je racionalizacija poslovne mreže, broja poslovnica i filijala i zaposlen je kvalitetan kadar za dalji razvoj banke.

- Tržište Srbije je strateški značajno za "NLB Grupu", zato ćemo nastaviti jačanje NLB banke Beograd. "NLB Grupa" podrškom svojoj banci u Srbiji želi da aktivno doprinese razvoju srpske privrede - izjavio je Janko Medja, predsednik uprave NLB d.d. iz Ljubljane, matične banke "NLB Grupe".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Vlada Mađarske usvojila akt o smanjenju čekanja na graničnim prelazima sa Srbijom

Vlada Mađarske usvojila je akt o razvojnim potrebama za realizaciju određenih mera u cilju smanjenja vremena čekanja na graničnim prelazima sa Republikom Srbijom, objavio je Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. - Shodno ovoj odluci, snage granične policije na prelazu Reske biće povećane za 78, a na prelazima Tompa i Hercegsanto za 125 lica, takođe će se nabaviti i neophodna tehnička oprema u 2024-2025. godini -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.